Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Zoekinformatie


In de regio IJmond/ Zuid-Kennemerland zijn sociale huurwoningen schaars. Om de woningen zo eerlijk mogelijk te verdelen hebben gemeenten en corporaties afspraken gemaakt en regels opgesteld.

Woningaanbod
De woningen op deze website worden verdeeld via een aanbodsysteem. Dit betekent dat iedereen zelf kan reageren op beschikbare woningen die aansluiten bij de persoonlijke woonwensen en inschrijfgegevens. Bent u ingeschreven als woningzoekende, dan kunt op de woningen reageren in het woningaanbod.

Rangnummer
Als de reactietermijn is verstreken, worden de reacties op volgorde gezet. Iedereen die heeft gereageerd krijgt een rangnummer. Hierbij geldt: hoe langer iemand staat ingeschreven, hoe hoger het rangnummer is. De woningzoekende met het hoogste rangnummer krijgt de woning als eerste aangeboden. 

Belangrijk! Kandidaten met een (stadsvernieuwing)urgentie gaan voor. Daarnaast hebben kandidaten met de juiste indicatie voorrang voor zorgwoningen en aangepaste woningen. 
Senioren hebben voorrang voor woningen die worden aangeboden voor de leeftijdscategorie 55 of 65 jaar en ouder. Daarnaast is er in Haarlem een voorrangsregeling genaamd:  “ouder worden en prettig wonen”. Hier komen alleen de oudere woningzoekenden voor in aanmerking die een sociale huurwoning in Haarlem achterlaten. 

Uitleg ?

x
Helpfunctie is actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.