Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Huurwijzer


Nibud

De Huurwijzer is ontwikkeld door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over geldzaken van huishoudens. In de Huurwijzer is rekening gehouden met gemeentelijke lasten.

Wat kunt u met de Huurwijzer?
Met de Huurwijzer kunt u snel nagaan (in ongeveer 2 minuten) of de huur van de woning die u op het oog heeft in uw budget past. Kunt u de huur straks gemakkelijk betalen, is het nodig om te bezuinigen op andere uitgaven, of kunt u beter kiezen voor een andere woning? De Huurwijzer helpt u bij het maken van een bewuste, verantwoorde keus.

Hoe werkt het?
Tijdens het doorlopen van de zeven vragen van de Huurwijzer vult u gegevens in over de woning, uw huishoudsituatie en uw huishoudinkomsten. De Huurwijzer geeft vervolgens aan of de nieuwe huur makkelijk of maar net in uw budget past. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor de Huurwijzer. Ze worden niet opgeslagen.

Uitleg ?

x
Helpfunctie is actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.