Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Veelgestelde vragen


Hoe vind ik een (specifieke) woning?

U kunt op meerdere manieren het woningaanbod doorzoeken, afhankelijk van of u bent ingelogd of niet. U doet dit door op Woningaanbod te klikken.

Bent u ingelogd? Als u op Woningaanbod klikt, krijgt u automatisch alle woningen te zien die aan uw opgeslagen woonwensen voldoen en passen bij uw inschrijfgegevens. Links op het scherm staan uw woonwensen, met daarbij de mogelijkheid om deze te wijzigen.

Ook als u niet bent ingelogd, kunt u het woningaanbod bekijken. Aan de linkerkant van uw scherm krijgt u in dit geval alle woonwensen te zien waaruit u mag kiezen. Zo heeft u de mogelijkheid een gemeente, plaatsnaam, wijk of buurt te selecteren. Maar ook specifieke kenmerken als het soort woning, de oppervlakte en het aantal kamers.

Verder heeft u altijd de mogelijkheid om ‘vrij’ te zoeken: in het veld Vrij zoeken vult u een plaats, woningtype of woningnummer in. Klik vervolgens op Zoeken en u krijgt de woning(en) te zien die aan uw opdracht voldoen.

Wat is het nut van het opgeven van woonwensen?

Als u uw woonwensen vastlegt, wordt het zoeken naar een woning nog gemakkelijker. U kunt bij uw woonwensen niet alleen kiezen uit de verschillende woonplaatsen, stadsdelen en wijken, maar ook uit bijvoorbeeld het type woning, het gewenste aantal kamers en de huurprijs. U hoeft dan niet iedere keer dat u de website bezoekt opnieuw uw voorkeuren aan te geven.

Als u bent ingelogd en u klikt op Woningaanbod, krijgt u automatisch alle woningen te zien die aan uw opgeslagen woonwensen voldoen en passen bij uw inschrijfgegevens. En neemt u een gratis abonnement op het Digizine, dan krijgt u elke maandagmiddag een e-mail met uw persoonlijke aanbod. Hierin staan maximaal zes sociale huurwoningen.

U legt uw woonwensen vast bij Mijn gegevens onder Profiel.

Wat zijn bewaarde en verborgen woningen?

Als u een woning interessant vindt maar nog niet zeker weet of u erop wilt reageren, kunt u de woning als u bent ingelogd eerst bewaren. Dit doet u door op het icoontje met de ster te klikken. Dit icoontje ziet u onder de knop Meer informatie. Al uw bewaarde woningen vindt u terug in een overzicht met de belangrijkste kenmerken op een rij. Zo wordt het gemakkelijker om een keuze te maken.
U vindt uw bewaarde woningen terug bij Mijn gegevens. De bewaarde woningen worden verwijderd als de reactietermijn is verlopen.

Als u een of meerdere woningen in het beschikbare woningaanbod niet interessant vindt, dan kunt u deze verbergen door op het icoontje met de prullenbak te klikken. Dit icoontje ziet u onder de knop Meer informatie naast het icoontje met de ster. Na het verbergen van de woning is deze niet meer zichtbaar in het actuele overzicht van de woningen.

Wat houdt mijn voorlopige positie in?

ls u bent ingelogd, ziet u bij iedere woningadvertentie uw voorlopige positie. Deze voorlopige positie laat zien hoeveel kans u maakt op de woning. Deze voorlopige positie kan nog wijzigen tot de selectie is uitgevoerd. Dit komt doordat er nog woningzoekenden reageren op dezelfde woning of hun reactie weer intrekken.

Wanneer verschijnt het Digizine?

Het Digizine wordt elke dinsdag en zondag per e-mail verstuurd.

Hoe zeg ik mijn abonnement op het Digizine op?

Zo kunt u het Digizine stopzetten:

  • Log in en klik bij Mijn gegevens op Profiel;
  • Bij Abonnementen geeft u vervolgens aan dat u geen Digizine wilt ontvangen.

Of u gebruikt de afmeldlink in de e-mail in de e-mail voor Digizine. 

Vanaf dat moment krijgt u het Digizine niet meer toegestuurd. Uw woonwensen blijven wel bewaard.

Uitleg ?

x
Helpfunctie is actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.