Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

De overheid heeft een maximaal jaarinkomen ingesteld om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast.
Vanaf 1 januari 2019 is de maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning € 720,42. Het maximale jaarinkomen (belastbaar inkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren is € 38.035. Verdient u meer, dan heeft u geen recht op een sociale huurwoning. Deze regel geldt alleen voor nieuwe woningtoewijzingen, dus een lopend huurcontract blijft gewoon geldig.

Uitzonderingen
Voor stadsvernieuwingsurgenten wordt een uitzondering gemaakt.

Uw inkomensgegevens bij Woonservice
Het is belangrijk dat u het juiste inkomen opgeeft in uw inschrijfgegevens. Uw inkomen wordt bij toewijzing namelijk altijd gecontroleerd door de woningcorporatie. Als blijkt dat u meer verdient dan voor de betreffende woning is toegestaan, dan gaat de woning alsnog aan u voorbij. Het is daarom belangrijk om de inkomensinformatie in uw inschrijving actueel te houden. 

Let op: na de overgang naar de nieuwe website (in november 2015) wordt het belastbaar jaarinkomen gevraagd. Heeft u zich vóór november 2015 ingeschreven, dan heeft u een maandinkomen opgegeven. Dus controleer uw inkomensgegevens.
Ook zijn bij de overgang naar de nieuwe website het aantal kinderen niet overgezet naar de nieuwe inschrijving. Als er meeverhuizende kinderen zijn, vermeld deze dan (opnieuw) bij uw inschrijving. Hetzelfde geldt voor uw binding met de woningmarktregio.

Uitleg ?

x
Helpfunctie is actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.